Nis 122015

Tadımlık Okumalar (6-12 Nisan, 2015)

 

Bugün Ortodoks Hristiyanların Paskalya bayramı. Hristiyanlar için önemli bir gün çünkü İsa’nın dirildiğine inanılan gün bugün. Dini olarak önemi bir yana, yıllar boyunca güzel ritüellerle anılagelmiş. Hafta boyunca yapılan ayinin ardından Pazar sabahı İsa’nın dirilişi yumurtalar tokuşturularak kutlanmış… Ayrıntılara burada girmeye gerek yok ama ilginizi çektiyse, haftanın yemek linklerine geçmeden, çocukluğumdan hatırladığım pratikleri kelimelere döktüğüm Paskalya Telaşıadlı yazıya bir göz gezdirebilirsiniz.

Bu yazıları kaçırmayın…

Pek tanınmayan 10 sağlıklı yiyeceklerin listesi...

Fesleğenin yararlarını da unutmamalı…

Günde ne kadar tuz tüketiyoruz sizce? Türkiye ortalaması Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği 5 gramın çok üstünde… “Tuz kullanma sanatı” ustası olmamız biraz zaman alacak anlaşılan…

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) uyarılarına devam edelim…  Son yıllarda yaşanan yemek skandallarından sonra WHO gıda güvenliği konusunu gündemine almış. Bu konuda yazılmış Huffingtonpost’ta yayınlanan yazı  dikkate değer.  Kısaca güvenli gıda konusunda 5 önemli noktaya dikkat çekiyorlar: Temizlik, çiğ ve pişmiş yiyeceklerin birbirinden ayrılması, iyice pişirme, yiyeceklerin doğru sıcaklıklarda muhafazası, kullanılan yiyecek ve suyun kalitesi.

İyi Pazarlar!